2010. december 12., vasárnap

December 12.


Mézes puszedli

negyed kiló méz
fél kiló liszt
12 dkg vaj vagy margarin
10 dkg cukor
1 egész tojás és 2 tojás sárgája
1 kk. szódabikarbóna
1 kk. fahéj
1 kk. őrölt szegfűszeg
reszelt narancs- és citromhéj

cukormáz

1 tojás fehérje
20-25 dkg porcukor

a megmelegített mézben feloldjuk a vajat
hozzáadjuk a többi alapanyagot
simára gyúrjuk
hűtőbe tesszük
ha lehűlt, könnyen formázható lesz
fél centi vastagra kinyújtjuk
formákat szaggatunk belőle
170-180 fokon kb. 12 percig sütjük
cukormázzal díszítjük
dobozban tároljuk

Jó étvágyat!


Honigkuchen

ein Viertel Kilo Honig
ein halbes Kilo Mehl
120 g Butter oder Margarine
100 g Zucker
ein Ei und zwei Eigelb
1 Kaffeelöffel Natron
1 Kaffeelöffel Zimt
1 Kaffeelöffel Nelkenpulver
geriebene Orangen- und Zitronenschale

Zuckerguss

1 Eiweiß
200-250 g Puderzucker

Butter im erwärmten Honig schmelzen
restliche Zutaten zugeben und zu einem glatten Teig verkneten
zum Auskühlen in den Kühlschrank geben
einen halben Zentimeter dick ausrollen
Formen ausstechen
bei 170-180 Grad etwa 12 Minuten backen
mit Zuckerguss verzieren
in einer Dose aufbewaren

Guten Appetit!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése