2010. augusztus 2., hétfő

Almás pite - Apfelkuchen


45 deka liszt
20 deka margarin
10 deka porcukor
csipet só
egy csomag sütőpor
két tojás sárgája
4-5 evőkanál tejföl
egy citrom reszelt héja

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.
Hozzáadjuk a cukrot, sót, sütőport, tojások sárgáját,
egy citrom reszelt héját és a tejfölt.
Összegyúrjuk.
Hűvös helyre félretesszük.

8-10 darab nagyobb alma
kevés citromlé
fahéj
cukor

Az almákat meghámozzuk, a magházát kivágjuk,
uborkagyalun vékonyra legyaluljuk.
Citromlével meglocsoljuk.

A tészta kétharmadát kinyújtjuk tepsi méretűre,
beletesszük a tepsibe, hogy pereme is legyen,
villával megszurkáljuk.
Az almát a fahéjjal és a cukorral elkeverjük és a tésztán egyenletesen elosszuk.
Letakarjuk a tészta kinyújtott maradékával,
és villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük.
Porcukorral meghintjük.

Jó étvágyat!


450 g Mehl
200 g Margarine
100 g Puderzucker
eine Prise Salz
ein Päckchen Backpulver
zwei Eigelb
4-5 Esslöffel saure Sahne
abgeriebene Schale einer Zitrone

Aus den Zutaten einen Teig kneten und kühl stellen.

8-10 größere Äpfel
etwas Zitronensaft
Zimt
Zucker

Äpfel schälen und die Kerngehäuse herausschneiden,
in ganz feine Scheiben schneiden,
mit Zitronensaft beträufeln,
mit Zucker und Zimt vermischen.

Zwei Drittel des Teiges auf Kuchenformgröße ausrollen,
an der Wand hochdrücken,
Apfel-Zucker-Zimt-Gemisch auf dem Teig verteilen,
mit dem restlichen ausgerollten Teig bedecken,
mit Gabel einstechen,
im vorgeheizten Backofen bei Mittelhitze backen,
mit Puderzucker bestreuen.

Guten Appetit!

1 megjegyzés: