2010. szeptember 5., vasárnap

Bruschetta


1 db szép padlizsán
5-6 kis paradicsom
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
olívaolaj
egy fél citrom leve

bazsalikom

Olívaolajon megpároljuk egy kicsit
az apróra vágott vöröshagymát és az átpréselt fokhagymát.
Hozzáadjuk a kis kockákra vágott padlizsánt,
megsózzuk és pirítjuk egy keveset.
Mikor már puhul a padlizsán hozzáadjuk
a hámozott és kis kockákra vágott paradicsomot,
a fél citrom levét és a bazsalikomot,
még egy kicsit összefőzzük.
Akkor jó, ha sem a padlizsán sem a paradicsom nem fő szét.
Pirított kenyérre "kenve" tálaljuk.

Jó étvágyat!


eine schöne Aubergine
5-6 kleine Tomaten
eine Zwiebel
3-4 Knoblauchzehen
Olivenöl
Saft einer halben Zitrone
Salz
Basilikum

Die klein gehackte Zwiebel und die gepressten Knoblauchzehen in Olivenöl andünsten,
die in kleine Würfel geschnittene Aubergine dazugeben,
salzen und weiterdünsten.
Wenn die Aubergine weich zu werden beginnt,
die geschälten und in kleine Würfel geschnittenen Tomaten,
den Saft einer halben Zitrone und Basilikum dazugeben.
Alles noch ein bisschen weiterdünsten.
Die Bruschetta ist dann fertig,
wenn weder die Aubergine noch die Tomaten zerkocht sind.
Auf Toastbrot anrichten.

Guten Appetit!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése