15 dkg liszt
7,5 dkg keményítő
1 csapott kávéskanál sütőpor
1 tojás
10 dkg cukor
1 csomag vaníliacukor
fél citrom reszelt héja
10 dkg vaj
a hozzávalókat gyors mozdulattal összegyúrjuk,
fóliába csomagolva min. 30 percre hűtőbe tesszük,
a tésztát 3 mm vastagra kinyújtjuk,
a formákat kiszaggatjuk,
közepes lángon 15 perc alatt megsütjük
150 g Mehl
75 g Stärkemehl
1 gestrichener Teelöffel Backpulver
1 Ei
100 g Zucker
1 Päckchen Vanillezucker
abgeriebene Schale einer halben Zitrone
100 g Butter
alle Zutaten schnell miteinander verkneten
min. 30 Minuten in Folie verpackt im Kühlschrank ruhen lassen
Teig 3 mm dick ausrollen
Formen ausstechen
bei Mittelhitze 15 Minuten backen
7,5 dkg keményítő
1 csapott kávéskanál sütőpor
1 tojás
10 dkg cukor
1 csomag vaníliacukor
fél citrom reszelt héja
10 dkg vaj
a hozzávalókat gyors mozdulattal összegyúrjuk,
fóliába csomagolva min. 30 percre hűtőbe tesszük,
a tésztát 3 mm vastagra kinyújtjuk,
a formákat kiszaggatjuk,
közepes lángon 15 perc alatt megsütjük
150 g Mehl
75 g Stärkemehl
1 gestrichener Teelöffel Backpulver
1 Ei
100 g Zucker
1 Päckchen Vanillezucker
abgeriebene Schale einer halben Zitrone
100 g Butter
alle Zutaten schnell miteinander verkneten
min. 30 Minuten in Folie verpackt im Kühlschrank ruhen lassen
Teig 3 mm dick ausrollen
Formen ausstechen
bei Mittelhitze 15 Minuten backen
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése