Piskótalap
5 tojás fehérjét
csipet sóval
7,5 deka kristálycukorral
egy csomag vanillincukorral
kemény habbá verjük,
óvatosan beleforgatjuk az 5 tojás sárgáját
10 deka lisztet
egy teáskanál sütőport,
sütőpapírral kibélelt
magas falú tégla alakú tepsiben
pillanatok alatt megsütjük.
Tejszínes joghurthab
5 db kis pohár natúr joghurtot
25 deka cukorral
összekeverjük,
külön felverjük 5 deci tejszínt (hulala)
és hozzáadjuk a joghurtos masszához,
12 db lapzselatint (10 db fehér, 2 db piros) beáztatjuk vízben,
2 citrom levében kis lángon felolvasztjuk,
óvatosan belecsurgatjuk a joghurtos-tejszínes keverékbe.
Összeállítás
a piskótalapot kivesszük a sütőpapírból és visszatesszük a tepsibe,
megkenjük málnadzsemmel,
a joghurtos-tejszínes massza egyharmadát rákenjük,
friss málnát tesszük rá,
a massza maradék részét kenjük a gyümölcsre,
néhány órára hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat!
***
Biskuitboden
5 Eiweiß
mit einer Prise Salz
75 g Kristallzucker und
einem Päckchen Vanillinzucker steif schlagen,
vorsichtig 5 Eigelb
100 g Mehl
einen Teelöffel Backpulver unterheben,
in einer mit Backpapier ausgelegten
rechteckigen, hochwandigen Backform
bei Mittelhitze backen.
Sahne-Joghurt-Masse
5 kleine Becher Naturjoghurt
mit 250 g Kristallzucker verrühren,
500 ml Sahne steif schlagen,
mit der Joghurtmasse verrühren,
12 Blatt Gelatine (10 weiß, 2 rot) einweichen,
im Saft von zwei Zitronen erhitzen,
vorsichtig in die Sahne-Joghurt-Masse rühren.
Fertigstellung
Biskuitboden aus dem Backpapier nehmen und in die Form zurücklegen,
mit Himbeermarmelade bestreichen,
ein Drittel der Sahne-Joghurt-Masse auf den Boden geben,
mit frischen Himbeeren belegen,
den Rest der Masse auf das Obst streichen,
für mehrere Stunden kalt stellen.
Guten Appetit!
hat ezert most legszivesebben hazaig futnek, na meg persze a kovi ubiert...;)pussssszi Christi neni!!! :)
VálaszTörlés