2010. október 24., vasárnap

Sült alma torta - Bratapfeltorte


Tészta

4 tojás
10 dkg cukor
12,5 dkg darált dió
10 dkg reszelt étcsokoládé
egy teáskanál sütőpor

a 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük,
a 4 tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük,
a tojásos-cukros masszát, a darált diót, a reszelt csokoládét
és a sütőport óvatosan beleforgatjuk a felvert habba,
sütőpapírral kibélelt
magas falú tégla alakú tepsiben
pillanatok alatt megsütjük


Krém

40 dkg Mascarpone

10 dkg porcukor
2,5 dl tejszín (Hulala)
1 csomag Zseléfix

a Mascarponét, a Zseléfixet és a porcukrot krémessé keverjük,
a tejszínt felverjük és óvatosan belekeverjük a Mascarponés masszába,
a krémet elsimítjuk a kihűlt tésztalapon

Sült almák


10-15 alma

3 evőkanál cukor

1 teáskanál fahéj

egy citrom leve


az almákat meghámozzuk, szeletekre vágjuk,

a cukorral és a fahéjjal a citrom levében 10 perc alatt puhára pároljuk,
a kihűlt almás masszát elsimítjuk a krémen


Tortazselé


2 csomag fehér Dr. Oetker tortazselé

4-5 evőkanál cukor

1 teáskanál fahéj

2,5 dl almalé

2,5 dl víz


a tortazselét az útmutatás szerint elkészítjük

és ráöntjük az almás masszára,
hűtőbe tesszük néhány órákra


Nagyon finom!


Jó étvágyat!



Boden

4 Eier
100 g Zucker
125 g gemahlene Nüsse
100 g gemahlene Bitterschokolade
1 Teelöffel Backpulver

4 Eiweiß steif schlagen,
4 Eigelbe mit dem Zucker schaumig rühren,
den Eischnee und die restlichen Zutaten vorsichtig unterheben,
in einer mit Backpapier ausgelegten hochwandigen rechteckigen
Backform bei mittlerer Hitze backen

Creme

400 g Mascarpone
100 g Puderzucker
1 Becher Schlagsahne
1 Päckchen Geleefix

Mascarpone mit Puderzucker und Geleefix glatt rühren,
Sahne steif schlagen und unter die Mascarponecreme heben,
Creme auf dem ausgekühlten Boden verteilen

Belag

10-15 Äpfel
3 Esslöffel Zucker
Saft einer Zitrone
1 Teelöffel Zucker

Äpfel schälen und in schmale Spalten schneiden,
Zucker mit Zitronensaft erhitzen und die Äpfel darin leicht anbraten,
dann schmoren, bis sie weich sind und mit Zimt würzen,
ausgekühlte Bratäpfel auf der Creme verteilen

Tortenguss

2 Päckchen Dr. Oetker Tortenguss, weiß
4-5 Esslöffel Zucker
1 Teelöffel Zimt
250 ml Apfelsaft
250 ml Wasser

Tortenguss nach Anleitung kochen
und die Bratäpfel damit überziehen,
Torte einige Stunden kalt stellen

Guten Appetit!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése