Tészta
4 tojás
10 dkg cukor
12,5 dkg darált dió
10 dkg reszelt étcsokoládé
egy teáskanál sütőpor
a 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük,
a 4 tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük,
a tojásos-cukros masszát, a darált diót, a reszelt csokoládét
és a sütőport óvatosan beleforgatjuk a felvert habba,
sütőpapírral kibélelt
magas falú tégla alakú tepsiben
pillanatok alatt megsütjük
Krém
40 dkg Mascarpone
10 dkg porcukor
2,5 dl tejszín (Hulala)
1 csomag Zseléfix
a Mascarponét, a Zseléfixet és a porcukrot krémessé keverjük,
a tejszínt felverjük és óvatosan belekeverjük a Mascarponés masszába,
a krémet elsimítjuk a kihűlt tésztalapon
Sült almák
10-15 alma
3 evőkanál cukor
1 teáskanál fahéj
egy citrom leve
az almákat meghámozzuk, szeletekre vágjuk,
a cukorral és a fahéjjal a citrom levében 10 perc alatt puhára pároljuk,
a kihűlt almás masszát elsimítjuk a krémen
Tortazselé
2 csomag fehér Dr. Oetker tortazselé
4-5 evőkanál cukor
1 teáskanál fahéj
2,5 dl almalé
2,5 dl víz
a tortazselét az útmutatás szerint elkészítjük
és ráöntjük az almás masszára,
hűtőbe tesszük néhány órákra
Nagyon finom!
Jó étvágyat!
Boden
4 Eier
100 g Zucker
125 g gemahlene Nüsse
100 g gemahlene Bitterschokolade
1 Teelöffel Backpulver
4 Eiweiß steif schlagen,
4 Eigelbe mit dem Zucker schaumig rühren,
den Eischnee und die restlichen Zutaten vorsichtig unterheben,
in einer mit Backpapier ausgelegten hochwandigen rechteckigen
Backform bei mittlerer Hitze backen
Creme
400 g Mascarpone
100 g Puderzucker
1 Becher Schlagsahne
1 Päckchen Geleefix
Mascarpone mit Puderzucker und Geleefix glatt rühren,
Sahne steif schlagen und unter die Mascarponecreme heben,
Creme auf dem ausgekühlten Boden verteilen
Belag
10-15 Äpfel
3 Esslöffel Zucker
Saft einer Zitrone
1 Teelöffel Zucker
Äpfel schälen und in schmale Spalten schneiden,
Zucker mit Zitronensaft erhitzen und die Äpfel darin leicht anbraten,
dann schmoren, bis sie weich sind und mit Zimt würzen,
ausgekühlte Bratäpfel auf der Creme verteilen
Tortenguss
2 Päckchen Dr. Oetker Tortenguss, weiß
4-5 Esslöffel Zucker
1 Teelöffel Zimt
250 ml Apfelsaft
250 ml Wasser
Tortenguss nach Anleitung kochen
und die Bratäpfel damit überziehen,
Torte einige Stunden kalt stellen
Guten Appetit!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése