2011. február 20., vasárnap

Farsangi fánk - Faschingskrapfen


50 dkg liszt
3 dl tej
1 evőkanál porcukor
3 dkg élesztő
5 dkg olvasztott vaj
2 tojássárgája
egy pohárka rum
csipet só

nagyon jól kidolgozott, lágy kelt tésztát készítjük
langyos helyen másfélszeresre kelesztjük
ujjnyi vastagra nyújtjuk
fánkszaggatóval kiszaggatjuk
még 30 percig kelesztjük
középforró zsírban sütjük
a deszkán fekvő fánk felső része kerüljön a zsírban alulra
sütés elején az edényt fedjük be
megfordítás után vegyük le róla a fedőt
melegen szórjuk meg vaníliás cukorral
baracklekvárral tálaljuk

Jó étvágyat!



500 g Mehl
300 ml lauwarme Milch
1 Esslöffel Puderzucker
30 g Hefe
50 g zerlassene Butter
2 Eigelb
ein Gläschen Rum
eine Prise Salz

einen gut durchgekneteten Hefeteig zubereiten
zugedeckt an einem warmen Ort gehen lassen
fingerdick ausrollen
runde Formen ausstechen
nochmals 30 Minuten gehen lassen
in nicht zu heißem Öl backen
dabei die auf dem Nudelbrett nach oben zeigende Seite zuerst ins Öl geben
diese Seite mit Deckel bedeckt backen
dann wenden und ohne Deckel backen
noch warm mit Puderzucker bestreuen
mit Aprikosenmarmelade servieren

Guten Appetit!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése